Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /var/www/vhosts/dressuurstallaurena.nl/httpdocs/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme-wordpress/src/MenuWalker.php on line 115

Geboorte begeleiding

Op onze nieuwe locatie is het ook mogelijk uw drachtige merrie bij ons te stallen en door ons te laten begeleiden tijdens het veulenen.
Een veulen fokken is leuk, maar als u geen ervaring heeft met het veulenen, kan het fijn zijn om dit te laten begeleiden door een team wat hierin ervaring heeft.

Als uw merrie niet gewend is om ergens anders te logeren of heel gevoelig is voor verhuizing, adviseren wij uw merrie tijdig voor de geboorte bij ons te stallen, denk aan 2-4 weken voor de uitgerekende datum.

Onze stallen zijn voorzien van 24/7 camera bewaking en wij maken gebruik van een birth alarm.
U word goed op de hoogte gehouden en als de geboorte begint word u uiteraard gebeld.

Tijdens de geboorte word alles goed in de gaten gehouden, maar na de geboorte komen de belangrijkste dingen.
Belangrijk is dat de merrie na de geboorte rustig blijft liggen zodat de navelstreng nog even intact blijft, door het samentrekken van de baarmoeder kan nog een hoeveelheid bloed door de navelstreng naar het veulen gestuwd worden.

Ook is het heel belangrijk dat het veulen biest krijgt van goede kwaliteit en dat de eerste darmpeck er goed afkomt.

Mochten er complicaties optreden dan kunnen wij altijd terug vallen op onze dierenarts.

Merrie begeleiding

Uiteraard verzorgen wij ook merrie begeleiding.

Wilt u een veulen fokken? Heeft u al een hengstenkeuze gemaakt?

Wij kunnen u (onafhankelijk) adviseren in uw hengstenkeuze, zowel voor KWPN als KFPS.

Nog geen ervaring met merrie begeleiding, of heeft u daar geen tijd voor? Dan is het mogelijk uw merrie bij ons te stallen en dat wij de merrie begeleiding verzorgen.

Tevens hebben wij veel ervaring met ET (embryo transplantatie), ook daarvoor kunt u bij ons terecht.

Uw merrie word nauwlettend in de gaten gehouden wanneer ze hengstig word, als ze hengstig is word ze goed opgevolgd door onze dierenarts en op het juiste moment geïnsemineerd. Wij werken met meerdere hengstenhouders samen en kunnen van (praktisch) elke hengst aan sperma komen, ook uit het buitenland! Zowel voor KWPN, KFPS, pony's, ed.
Alles word bijgehouden in de administratie, zodat u precies kan zien hoe de hengstigheid is verlopen en wanneer uw merrie is gedekt/geinsemineerd.

Voor vragen of prijzen kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons.