Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /var/www/vhosts/dressuurstallaurena.nl/httpdocs/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme-wordpress/src/MenuWalker.php on line 115

Egidia (dochter van Tellico DL) scoort keer op keer!

Egidia is een dochter van onze Tellico DL en in eigendom van Tessa Oostvogels.

Wij volgen Egidia al sinds haar 3e. Ze werd eerst succesvol uitgebracht in de springsport. Maar is sinds 2017 in eigendom van Tessa Oostvogels, waardoor zij ook succesvol word uitgebracht in de dressuursport. Ze komen bijna altijd thuis met scores tussen de 66% en 73%!
Zijn M2 kringkampioen, meerdere keren reserve kringkampioen en debuteerde in het M2 met 69%!
Tessa schreef een leuk stuk over Egidia, voor op onze website;

Egidia is voor mij echt een droompaard! In 2017 hebben wij haar gekocht als springpaard. Ik wilde graag wat sprongetjes maken, dressuurmatig starten in de ring en zocht vooral een heel betrouwbaar paard. Ik wilde de overstap maken van de pony’s naar de paarden en dan hoor je veel dat je op moet passen voor die echte bloedlijn in de dressuur (en ik ben niet zo’n held).
Dus zochten we meer naar wat rustiger springbloed met wel goede bewegingen want het is natuurlijk wel leuk dat je een beetje mee kunt komen in de sport! Ik had nog helemaal geen idee van Egidia haar bewegingen toen ik haar te koop zag staan op internet, maar haar sprekende hoofdje zorgde er echt voor dat ik wilde gaan kijken! Natuurlijk was ik al verkocht voordat ik er ├╝berhaupt op zat, wat een knuffeldier!
Ook dat vind ik zo belangrijk lekker knuffelen op zijn tijd! Het was kennis maken, op zitten en wegrijden alsof we al jaren samen reden.
Al na 2 maanden zijn we onze eerste wedstrijd gestart, na 6 proefjes in de B hadden we al zo’n 14 winstpunten waarbij we een keer 219.5 punten (73%) hebben gescoord.
Ondertussen zijn we in 2.5 jaar naar het M2 gereden, waarbij we in ons M2 debuut gelijk 69% scoorde! En hebben we sinds januari 2020 de punten binnen voor het Z1. We zijn tot nu toe ieder jaar naar de brabantse kampioenschappen gegaan en zo is ze ook een aantal keer reserve kampioen voor de kring geworden en nu in de M2 kampioen van de kring.


Egidia is echt een verschijning, vrijwel altijd staat er wel op haar coupon “wat een mooi paard!” Ze loopt dan ook zo mooi. Zelf zie je dat natuurlijk niet, maar wat ik vaak terug hoor is dat ze zo opvalt met haar bewegingen maar ook haar lieve, mooie uitstraling! Ook zou je zo in je eentje met haar op wedstrijd kunnen, zo’n fijn en betrouwbaar karakter. Nooit kijkerig en ze doet altijd haar best.
Ik had nooit verwacht zo snel al zo hoog te komen, maar met Egidia ging alles zo vanzelf. Een aantal weken de nieuwe oefeningen oefenen en we kunnen alweer naar de volgende klasse. Ze leert zo snel bij, en vindt het ook zo leuk om bij te leren. Als we namelijk alleen wat basis oefeningen doen merk je echt dat ze minder energie geeft, zodra we dan alle oefeningen gaan oefenen krijgt ze echt meer energie. Het voelt bijna alsof ze daar echt blij van wordt!


Zoals ik van Renate en Laura hoor lijkt Egidia haar moeder Tellico ontzettend veel op Egidia. Ik ben dan ook heel erg te spreken over deze afstamming. Ondanks er eigenlijk geen dressuurbloed in zit kom je echt goed mee in de sport. En heb je ook nog eens een paard met een gouden karakter, die vind je niet zoveel. Zelf ben ik helemaal geen held en ik vind het juist fijn om een beetje in een vertrouwde klasse te blijven en niet al te snel omhoog te gaan, maar met een paard als Egidia voelt het vertrouwt en durf ik eigenlijk al wel te zeggen dat we over een paar maanden Z zullen gaan starten. Ik ben heel trots op Egidia en hoop nog heel lang van haar te mogen genieten!